Skincare

Συμβουλές για να διατηρήσετε ένα υγιές & λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι!

summer skincare

Όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστα το καλοκαίρι, τον ήλιο και την θάλασσα. Μπορούμε να χαιρόμαστε τον ήλιο και τα οφέλη του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς όμως να παραλείπουμε την επαρκή φροντίδα του δέρματός μας. Δίνοντας  την απαραίτητη προσοχή στον οργανισμό και την επιδερμίδα μας, εξασφαλίζουμε υγιές και φωτεινό δέρμα.

  1. Επαρκής ενυδάτωση. Καταναλώνετε άφθονο νερό, φυσικούς χυμούς- τσάι, φρούτα, λαχανικά και σαλάτες.  Η ενυδάτωση ξεκινάει εκ των έσω! 
  2. Ισορροπημένη διατροφή. Ακολουθήστε μια διατροφή εμπλουτισμένη με πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και Ω-3 λιπαρά οξέα επίσης βοηθούν ιδιαίτερα: αβοκάντο, μύρτιλλα, ρόδι κτλ.
  3. Απαραίτητη η χρήση αντηλιακής προστασίας. Ανανεώνετε όσο συχνά χρειάζεται εντός της ημέρας. Ωστόσο, το αντηλιακό από μόνο του δεν αρκεί. Να φοράτε καπέλο (η σκιά του να καλύπτει το πρόσωπό σας), γυαλιά ηλίου και εάν βρίσκεστε στη θάλασσα πάντοτε ομπρέλα θαλάσσης. Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε αντιηλιακό ακόμη και αν κάθεστε κάτω από την ομπρέλα. Προσοχή: υγιεινό μαύρισμα δεν υπάρχει! Το αντηλιακό που σας προτείνει η ομάδα μας.
  4. Επιλέξτε ανάμεσα σε επαγγελματικές και εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου για Ενυδάτωση, Λάμψη με Βιταμίνη C, Καθαρισμό. Είναι ένα σημαντικό βήμα για καθαρό και φωτεινό δέρμα, ειδικότερα κατά τους εαρινούς μήνες που η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται περισσότερο. Στο χώρο μας θα βρείτε εύρος θεραπειών που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.
  5. Αποφύγετε το solarium. Πρόκειται για έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία τύπου Α. Καταστρέφει το κολλαγόνο, δημιουργεί πανάδες, κηλίδες και προκαλεί φωτογήρανση.
  6. Προσοχή στα συχνά ντους. Το συχνό ντους απομακρύνει τα λιπίδια από την επιδερμίδα και διαταράσσει την υδρολιπιδική ισορροπία του δέρματος. Ενυδατώστε το σώμα σας με τα κατάλληλα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Ακόμη, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα σαπούνια που χρησιμοποιείτε και επιλέξτε ενυδατικά αφρόλουτρα ή ουδέτερα σαπούνια. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό.
  7. Προστασία από τσιμπήματα. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που θα βρείτε στα φαρμακεία για να προστατευτείτε και να κρατήσετε τα έντομα μακριά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεση σας. 

γεώργιος καζαντζής

Γεώργιος Καζαντζής, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος.

Νοσοκομείου 23, Πτολεμαΐδα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 24630-55531

Related Posts